Sat fara scoala,strazi asfaltate sau canalizare,dar cu teren de fotbal de 40.000Euro !


teren de fotbal
teren de fotbal
Nu au apa curenta,scoala,drumuri asfaltate sau canalizari,insa primarul cheltuie 40.ooo de Euro pentru un teren de fotbal!

 

Intr-un sat cu mai puţin de 300 de locuitori din Bihor, Consiliul Local a decis, la sugestia primarului, achizitia unui teren de fotbal sintetic, in conditiile in care in localitate exista trei astfel de terenuri  în zonă.

Satul Sumugiu nu este racordat la reteaua de apa curenta sau canalizare, şcoala s-a închis acum patru ani, iar  uliţele sunt pline cu noroi,asfaltat fiind doar drumul principal şi alte două strazi, în rest aici se circulă ca acum 50 de ani. Reporterii Pro Tv, au mers in zona pentru a discuta cu localnicii din zona,dezamagiti de conditiile de trai din comunitate.

Un localnic pe nume Baciul Florian de 79 de ani, aici născut şi trăit de când se ştie,este profund dezamagit ca apucat secolul al XXI,fara ca in satul sau natal sa existe un grad minim de civilizaţie.

Florian Lazău, un alt localnic descrie reporterilor problemele cu care se confrunta comunitatea:  „Apă curentă? Nu! Canalizare? Nu! Străzile sunt asfaltate toate? Nu! Umblăm prin noroi şi-acuma, ca în urmă cu 50 de ani sau 100 de ani. Aş vrea să fie condiţii şi la ţară ca în oraş.”
Reporter:  „Astea ar fi obligaţi să le facă organele alese, dar văd că va face teren de fotbal.”
Florian Lazău:  „Teren de fotbal … Păi, şi asta-i bun, că şi io am fost tânăr, dar mai întâi să facă străzile.”
Reporter:  „Teren de fotbal pentru care tineret, că satu-I îmbătrânit.”
Florian Lazău:  „Puah, asta m-am întrebat şi io, pentru cine-l face?”

In conditiile in care aici apa curenta este inca un lux, localnicii inca iau apa din fântâni, iar cei mai înstăriţi şi-au montat pompe.
Tânăr: „Fântâna asta nu este numai a noastră, au construit-o 4 vecini. Şi aia de-acolo şi-o băgat pompa. Deci toată lumea îşi alimentează de la fântână.”
Reporter: „Dar reţea de apă nu există?”
Tânăr: „Nu.”

Din cauza lipsei de copii care sa formeze o clasa, scoala s-a închis în urmă cu patru ani,insa cu toate acestea in locul vechiului teren de fotbal, se va monta unul nou, sintetic, în valoare de aproape 40.000 de euro. Parerile oamenilor sunt deocamdata impartite vizavi de aceasta investitie,aparent inutila pentru comunitate.

Domnul Ghiţă,un cetatean din localitate isi exprima si el parerea in ceea ce priveste starea drumurilor din sat:

„-Dac-ar fi asfaltate, ar fi bine, d-apoi ce să facem noi acuma, când s-a putea. Ce să zic, ce să ceri la om?”

Advertisement

Reporter: „Ce ţi-ai dori tu.”
Ghiță: „No, dacă s-ar putea, să asfalteze sau piatră”.

Reporter: „Dar am auzit că va face teren de fotbal.”
Ghiță: „Io nu ştiu, că nu-s fotbalist.”

Reporter: „Apă potabilă la reţea nu aveţi?”
Localnică:  „Nu avem. Dacă ar fi, ar fi bine. Dar cine, cine-a băga-o? Primăria ar trebui să se ocupe de asta, nu? Să facă investiţii. Cine ştie cum are şi primăria. După mine, aş zice că nu-I rău nici ăla. Şi dac-ar fi o şcoală făcută, apa băgată.

Cu privire la bizara investitie de 40.000 de Euro,Adrian Petroi primarul comunei Hidișelul de Sus,a declarat ca:

„-Au perfectă dreptate, că nu era prioritar terenul, nici nu-i prioritar nici pentru noi, prioritare sunt drumurile, care s-a început procedura de licitaţie pentru ele în 2017, la începutul anului, şi uitaţi, suntem în 2018, nu s-au finalizat nici în prezent.”
Reporter: „Are cine să joace fotbal acolo, că-i satuI cam îmbătrânit?”
Primar: „Da, satu-i îmbătrânit, dar şi acolo sunt tineri care-s doritori să facă sport.”

Advertisement

Partea ciudata este ca în aceeaşi comună mai exista încă trei terenuri sintetice de fotbal, toate fiind executate de aceeasi firmă de construcţii, si tot pe banii primăriei. Foarte straniu nu-i asa?

Credit: stirileprotv.ro

Comments

Recommended For You.

Poliţistul pedofil
Poliţistul pedofil Imagini Revoltatoare! Poliţistul pedofil Eugen Stan,filmat pe cand agresa 3 fetite in scara unui bloc! Poliţistul pedofil
Distribuiti si Prietenilor
  • 56
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    56
    Shares

Poliţistul pedofil din Capitală, filmat când agresa alte trei FETIŢE într-o scară de bloc – VIDEO

Back to
All for Joomla All for Webmasters