Avertisment FMI: „Bătrânii trăiesc prea mult şi reprezinta un risc pentru Economia Globală”!


FMI
FMI
Afirmatia directoarei FMI: „-Batranii traiesc prea mult si este un risc pentru economia gñobala, trebuie facut ceva”!

 

In cadrul fiecarei intalniri trimestriale a Fondului Monetar International,oficialii acorda o deosebita atentie in cee ce priveste longevitatea populatiei Europene. Ceea ce este insa de remarcat, este duritatea si lipsa de umanitate de care dau dovada economistii FMI in raport cu acest aspect.

Pe langa alte masuri stabilite de economisti,FMI a concis ca beneficiile trebuie sa fie reduse si ca varsta de pensionare sa fie prelungita din cauza: „riscului de a trai mai mult decat era de asteptat”.

In ceea ce priveste acest „Risc,” Jose Vinals, seful Departamentului Piete de Capital afirma intr-o conferinta de presa ca:   „Daca longevitatea creste cu trei ani peste ceea ce este prevazut, pana in 2050, costul imbatranirii, care deja este enorm pentru Guverne, intreprinderi, societati de asigurari si particulari, va creste cu 50% in economiile avansate luand ca referinta PIB-ul din 2010. Pentru tarile emergente, acest cost suplimentar ar fi de 25%. In termeni absoluti, costul prevazut va creste cu zeci de miliarde de dolari la scara globala. Acest lucru pune in pericol viabilitatea finantelor publice prin declansarea nivelurilor datoriei publice intr-o proportie similara. In paralel, este un risc pentru solvabilitatea entitatilor private.”

„A trai mai mult este bine, dar are un risc financiar semnificativ. Ne va costa mai mult ca indivizi, corporatii si guverne. De aceea, trebuie sa ne ingrijoram acum pentru riscurile longevitatii, astfel incat costurile sa nu ne sufoce pe viitor”, a incheiat  Viņals.

Cu argumente similare vine si directoarea FMI Christine Lagarde, care a argumentat ca: – „Batranii traiesc prea mult si este un risc pentru economia globala, trebuie facut ceva”.

Advertisement

Mai mult,aceasta si-a propus ca la reuniunea din primavara de la Washington sa aduca in atentia Guvernelor, ca imbatranirea le poate crea probleme serioase in viitor si ca este un risc. Pentru a neutraliza efectele, recomanda combinarea cresterii varstei de pensionare cu alte masuri. Pentru prelungirea varstei de pensionare propune ca aceasta sa fie legata de speranta de viata, astfel ca numarul de ani in care pensionarul incaseaza pensia sa nu creasca. Mai mult, FMI crede ca trebuie luate si alte masuri, si anume reducerea pensiilor, cresterea cotizatiilor si posibilitatea ca Statele Membre sa angajeze asiguratori privati pentru a acoperi acest „risc pentru persoanele care traiesc mai mult decat se astepta”.

Economistii FMI vor sa impuna cetatenilor,ca acestia sa-si creasca economiile prin planuri de pensii si sa fie obligati chiar sa contracteze utilizarea ipotecilor, pentru care casa in proprietate, este livrata Bancii in momentul decesului, in schimbul primirii pana la acea data a unui venit lunar pentru aceasta.  FMI mai solicita tarilor,o mai mare transparenta atunci cand raporteaza tendinta de imbatranire si modul in care se pregatesc sa finanteze pensionarea.

Expertii FMI, au mai conchis ca la toate aceste reforme vor dura ani ca sa dea „roade”, iar orice intarziere in acest proces va face dificila confruntarea cu aceasta provocare asa cum ar trebui.   „-A acorda atentie imbatranirii populatiei si riscului de longevitate suplimentara face parte din setul de reforme necesare pentru a restabili increderea in viabilitatea bilanturilor sectorului public si privat”.

 

Credit:gandeste.org

Comments

Recommended For You.

Cristi Dănileț
Cristi Dănileț Mesajul  revoltator pe care judecatorul Cristi Dănileț l-a postat pe Facebook: "Pedofilia nu e infracțiune"! Intr-un mesaj postat
Distribuiti si Prietenilor
  • 259
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    259
    Shares

Mesajul halucinant al judecătorului Cristi Dănileț: „Pedofilia nu e infracțiune”!

Back to
All for Joomla All for Webmasters