Un preot din Salaj a refuzat sa ingroape sotia unui cioban fiindca acesta nu a platit 1.000 de lei Bisericii!


preot din Salaj a refuzat sa ingroape sotia unui cioban
preot din Salaj a refuzat sa ingroape sotia unui cioban

 

Inca un caz halucinant! Un preot din Salaj a refuzat sa ingroape sotia unui cioban,fiindca acesta nu isi achitase „Taxa de Rai”de 1000 de Ron!

 

Potrivit publicatiei Graiu Salajului,Vasile Arghisan din Zimbor localitatea judetul Salaj, acuza preotul din sat ca nu a vrut sa-i ingroape sotia pana ce acesta nu a achitat o taxa de 1.000 de lei catre Biserica.

Ramas singur dupa ce sotia sa a incetat de viata la 42 de ani,barbatul isi creste cei doi copii mici de 11 si 13 ani, cu un venit de 700 de lei pe care il castiga lucrand ca cioban.

Luand atitudine fata de cele reclamate,Episcopia Salajului a anuntat ca se va demara o ancheta disciplinara in ceea ce il priveste pe preotul cu pricina.

„-In urma acestei anchete, daca va fi gasit vinovat, preotului paroh Rusalim Durnea in calitate de presedinte al Consiliului Parohial, i se va aplica o masura disciplinara conforma cu Statutul si Regulamentele Bisericii Ortodoxe Romane.

Facem precizarea ca oficierea serviciilor religioase in Biserica, nu este conditionata de obligativitati pecuniare din partea solicitantului crestin.

Advertisement

Totusi, benevol, prin hotararea Consiliului Parohial si aprobarea Adunarii Parohiale, avand in considerare realitatile sociale particulare ale fiecarei comunitati parohiale, pot fi incasate in cuantumul fixat, sume pentru serviciile religioase stabilite de unitatea de cult prin organismele abilitate, sume ce sunt folosite in intretinerea lacasurilor de cult, plata utilitatilor, activitati culturale si filantropice, precum si pentru completarea salariilor personalului deservent.

Regretand cele intamplate, pentru a veni in sprijinul familiei Aghiresan, Episcopia Salajului a dispus restituirea taxei de cult incasata de Parohia Zimbor si a initiat prin Sectorul Social o actiune de ajutorare a acestei familii in saptamana urmatoare”,se arata in comunicatul trimis de Episcopia Salajului.

Si Primaria din Zimbor impreuna cu localnicii, au pus mana de la mana pentru a ajuta aceasta familie greu incercata cu materiale de constructii, bani, alimente si lemne de foc.

 

Credit: Graiul Salajului.

Comments

Recommended For You.

ghiseul CNAS Absolut Scandalos! Doi pacienti au fost adusi pe targa la ghiseul CNAS din Bihor pentru a
Distribuiti si Prietenilor
  • 89
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    89
    Shares

Like it? Share with your friends!

Doi bolnavi au fost adusi pe targa la ghiseul CNAS Bihor,pentru a obtine o adeverinta!

Back to
All for Joomla All for Webmasters