Ultima ora!! Mii de soferi vor avea permisul anulat. Persoanele care nu vor mai putea obţine permisul de conducere!


permisul de conducere
permisul de conducere
Decizie de utima ora din partea Ministerului Sanatatii. Motivul pentru care o mare parte din populatia Romaniei nu vor mai putea obţine permisul de conducere!

Prin aceasta decizie Ministerul Sănătăţii, îşi propune să alinieze legislaţia din România cu cea din Uniunea Europeana.

Personalul medical au imbratisat aceasta măsură pentru că spun ei, într-adevăr aceste afecţiuni pot duce la producerea de accidente rutiere cu urmări grave.

Cei la care boala se afla într-un stadiu uşor accentuat, vor avea nevoie de avizul medicului specialist.

Mai concis,candidatii care isi doresc sa obtina permisul de conducere,dar care in trecut au suferit un infarct, sau cei care sufera de hipertensiune arterială gradul 3, vor putea depune dosarul pentru permisul de conducere doar dacă boala a fost efectiv tratată, iar medicul şi-a exprimat in mod clar acordul ca acele persoane sunte apte să conduca un autovehicul.

Aceeasi masura va fi aplicata si in cazul in care candidatul i s-a implantat un stimulator cardiac permanent sau daca a fost supus unei operaţii de bypass coronarian cu grefă. Şi în cazul şoferilor cu diabet zaharat pot apărea consecinţe grave.

Cei care vor dori să obtina permisul de conducere, ori daca documentul trebuie doar reînnoit acestia vor trebui să completeze în fişa medicală dacă este suferind de o boală cardiovasculară sau diabet zaharat. Carnetul de sofer va putea fi obtinut in acest caz numai cu avizul medicului specialist.

Reglementările in acest sens au fost publicate pe site-ul Ministerului Sănătăţii, în care se specifica in mod clar faptul ca persoanele cu acest tip de afecţiuni vor trebui să se prezinte periodic la controalele medicale.

Advertisement

În cazul în care medicul şi-a dat avizul cu buna stiinta ca bolnavul nu este apt pentru a conduce, va fi tras la răspundere conform legilor in vigoare.

Advertisement

Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a declarat:

„Este o legiferare a unei directive europene care a fost emisă în 2016..Până la sfârșitul anului trebuie să o transparentizam…altfel riscăm să fim amendaţi…”

Noile reglementari vor intra în vigoare la începutul anului viitor.

Credit: stirileprotv.ro

Comments

Recommended For You.

Adrian Nastase Adrian Nastase,atac dur la adresa jurnalistului Radu Banciu: "Ba jigodie, de patru ani ma insulti si
Distribuiti si Prietenilor
  • 471
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    471
    Shares

Adrian Nastase,atac dur la adresa unui jurnalist: „Bă jigodie,ce-am furat eu bă”?

Back to
All for Joomla All for Webmasters