„Sarmanii Romaniei”, isi cara ajutoarele sociale cu taxiul !


ajutoarele sociale
ajutoarele sociale
 „Sarmanii din Romania”, isi cara cu taxiul ajutoarele sociale oferite de Primarie. „-Nu este treaba dumneavoastra cum ne descurcam noi”.

In perioada 4 -15 decembrie 2017, circa 15.000 de pachete cu alimente sunt oferite din fondurile bugetului local a Primariei Craiova,persoanelor încadrate în categoriile sociale cu venituri foarte mici.

Din aceasta categorie fac parte şomerii, persoanele cu handicap, asistaţii sociali şi pensionarii cu un venit sub 600 de lei.

Fiecare dintre acestia beneficiaza gratuit de două kilograme de ulei, zahăr, făină, mălai şi orez, valoarea fiecărui pachet fiind de aproximativ 40 de lei.

Ieri a fost prima zi de distribuire a alimentelor si cum era de asteptat,sute de craioveni  au stat la cozi interminabile pentru a-si  primi ajutoarele sociale alimentare, oferite de Primăria Craiova.

Insa o mare parte a cetăţenilor Craiovei, încadraţi si ei în categoria „sărmanilor” au plecat ieri cu taxiul după ce şi-au ridicat plasele pline cu alimente,in conditiile in care un kilometru cu taxiul este taxat cu 2 lei şi 95 de bani.

Unii dintre „nevoiaşii” Romaniei, s-au arătat chiar iritaţi cand ziaristii i-au invitat sa poarte un dialog:

„-Nu este treaba dumneavoastră cum ne descurcăm noi. Vreţi să duc sacoşele până acasă cu autobuzul? Mă aşteaptă copiii acasă să le pregătesc masa şi nu este normal să stau plecată de acasă atât de mult. Am stat destul la coadă„, s-a aratat indignata una dintre craiovencele care tocmai isi  comandase un taxi pentru a-şi duce acasă ajutoarele sociale primite.

O alta categorie care beneficiaza de programul primăriei, este cea care dupa o viata de munca incaseaza o pensie de putin peste 500 de lei lunar.

Advertisement

De pilda Adriana Stancu, venita si ea ca sa isi ridice ratia de alimente,a relatat pentru jurnalisti că a muncit peste 30 de ani ca infirmieră la Spitalul Judeţean Craiova, iar la momentul de fata incaseaza o pensie de sub 600 de lei.

„-Sunt mană cerească alimentele pe care le-am primit. Eu am o pensie de sub 600 de lei, sunt bolnavă şi am nevoie de medicamente. Pensia mea este deja arvunită lună de lună pentru medicamente. Două kilograme de ulei, zahăr, făină, mălai şi orez pentru mine înseamă destul de mult. Am stat la coadă mai bine de două ore, dar nu am altă soluţie. Majoritatea oamenilor veniţi aici sunt sărmani, iar tot ce vedeţi că se întâmplă acum este realitatea”, a mai spus femeia.

Am o 400 de lei pensie şi abia reuşesc să trăiesc de la o lună la alta,”sunt cuvintele unei batrane de 86 de ani care isi astepta si ea randul la ajutoarele  sociale.

Aceste alimente sunt ca un cadou de Crăciun şi mă bucur că cineva se mai gândeşte şi la noi. La 86 de ani este umilitor să ajungi să trăieşti din mila statului, dar când nu ai ce să mănânci accepţi absolut orice. Din acest motiv am stat la coadă şi am îngheţat de frig„,mai spune batrana.

Altii isi aminteau cu nostalgie aminte de perioada comunismului cand erau nevoiti sa stea la coadă.

„-Aşa era pe vremea lui Ceauşescu. Anul trecut la fel am stat la coadă, însă aceste alimente sunt bune pentru noi. Sper să mai primim şi la anul. De Paşte a fost exact la fel şi dacă stau bine să mă gândesc atunci am venit de la ora 7.00 şi am plecat acasă în jur de 12.00„, spune o femeie din rand.

Credit: adevarul.ro

Comments

Recommended For You.

primar din Botosani   Un primar din Botoşani a taiat ajutoarele sociale leneşilor care au refuzat să presteze
Distribuiti si Prietenilor
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Iau bani de la Stat, dar nu vor să muncească. Un primar din Botosani a declarat razboi asistatilor social!

Back to
All for Joomla All for Webmasters