România,tara care a avut prima Sonda si prima Rafinarie petrolieră din lume şi tot prima ţară care a exportat Benzina!


prima Sonda si prima Rafinarie
prima Sonda si prima Rafinarie
A fost odata pe vremuri,o tara pe nume Romania,care avut prima Sonda si prima Rafinarie petrolieră din lume!

Inca din cele mai vechi timpuri s-a descoperit ca România, detinea cele mai bogate zacaminte de hidrocarburi,acest lucru fiind confirmat si de siturile araheologice din secolul al II-lea,unde s-au gasit de urme de petrol pe bucăţi de ceramică.

Inca din anul 1857, România stabileste 3 mari premiere istorice la nivel Mondial:

– Prima ţară din lume cu o producţie de petrol înregistrată oficial în statisticile internaţionale. (The science of petroleum, 1938)
– La Lucăceşti, Bacău s-a construit prima sondă petrolieră comercială din lume. Prima rafinărie industrială a fost construită de fraţii Mehedinţeanu la periferia Ploieştiului, (strada Buna Vestire nr.174) cu echipament comandat în Germania, de la compania Moltrecht.
– Primul oraş din lume, iluminat public cu petrol lampant, a fost Bucureştiul. Începând cu 1 aprilie 1857, oraşul avea să fie iluminat cu 1000 de lămpi.

Advertisement

Toate acestea au dus la transformarea oraşului Ploieşti în „capitala aurului negru“. Oraşul devenise după anul 1856 cel mai mare producător de petrol din Europa. În ţară existau 10 rafinării cu o capacitate de 34 de milioane de tone pe an din care 5 erau în jurul Ploieştiului, în judeţul Prahova.  Ca urmare a dezvoltării industriei petrolului din România la momentul respectiv, ţara a înregistrat şi alte premiere mondiale: – Începând cu anii 1900 România a fost prima ţară din lume care a exportat benzină. –  În 1904 se înfiinţa prima şcoală din lume de maiştri sondori la Câmpina.

prima Sonda si prima Rafinarie    
prima Sonda si prima Rafinarie

Credit: cunoastelumea.ro

Comments

Recommended For You.

pretul rovinietei Ministerul Transporturilor a publicat un act normativ din care reiese faptul ca pretul rovinietei se va
Distribuiti si Prietenilor
  • 82
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    82
    Shares

E Oficial. Conform Ministerului Transporturilor, pretul rovinietei se va dubla !

Back to
All for Joomla All for Webmasters