Premierul Mihai Tudose,despre noua Taxa Auto: „Sa plateasca cine si pentru cat polueaza”!


Taxa Auto
Taxa Auto
Declaratia premierului Mihai Tudose,in ceea ce priveste noua Taxa Auto:”Sa plateasca cine si pentru cat polueaza”!

Mihai Tudose a declarat ca introducerea unui nou timbru de mediu, are ca menire introducerea pe piata auto a masinilor noi si eliminarea celor care polueaza excesiv. Primul ministrul a mai punctat ca ideea proiectului nu este inlocuirea unei taxe cu alta.

„Timbrul de mediu, asa cum era, a fost scos nu neaparat ca o dorinta a guvernului de atunci, ci este o decizie a Curtii Europene. Am vorbit cu doamna ministru a Mediului, la nivel de cabinet. Trebuie totusi sa gasim o solutie pentru a incuraja introducerea in piata a masinilor noi si sa mai eliminam pe cat se poate pe cele care polueaza excesiv. Acel timbru de mediu nu era foarte bine echilibrat, in sensul ca plateai la fel si pentru o masina care statea. Trebuie sa gasim mecanismul corect ca cel care polueaza sa plateasca, sa plateasca si in functie de cat polueaza”, a spus Tudose.
Premierul a mai mentionat ca intentia Guvernului nu este de a colecta bani la buget, ci accea de a improspata parcul auto:

Sa nu mai avem pe sosele rable. Dar aici avem alte mecanisme care exista – ITP, Registrul Auto Roman. Pai hai sa le verificam. Sa eficientizam si sa normalizam activitatea de acolo, sa inasprim conditiile acolo. Atunci e clar – esti tu cu rabla ta, de acord, o tii in garaj. S-a plecat gresit. Am vrut sa inlocuim o taxa cu alta taxa. Eu nu vreau sa inlocuiesc o taxa cu alta taxa, ci plec de la premisa ca ne trebuie un parc auto modern. Poate gasim alte instrumente”,a mai precizat acesta.

Dupa cum bine stiti,la 1 februarie 2017, timbrul de mediu a fost eliminat,iar in doar  primele 11 luni ale anului, romanii si-au inmatriculat cu 70 % mai multe masini second hand decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Advertisement

Incepand cu 2018, acest timbru se va reintroduce. Viitoarea Taxa Auto ar urma sa fie platita anual de catre toti posesorii de autoturisme,iar cuantumul ei va fi calculat in functie de norma de poluare.

Credit: ziare.com

Comments

Recommended For You.

teren de fotbal
teren de fotbal Nu au apa curenta,scoala,drumuri asfaltate sau canalizari,insa primarul cheltuie 40.ooo de Euro pentru un
Distribuiti si Prietenilor
  • 623
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    623
    Shares

Sat fara scoala,strazi asfaltate sau canalizare,dar cu teren de fotbal de 40.000Euro !

Back to
All for Joomla All for Webmasters