Povestea batranului de 69 de ani,care creste cu bani putini dar cu multă dragoste,3 copilasi minunati!


Povestea batranului de 69 de ani
Povestea batranului de 69 de ani
Emotionant! Povestea batranului de 69 de ani,care creste de unul singur dar cu multa dragoste, 3 minuni de copii!

Într-un sat uitat de lume,intr-un capat de ulita ingusta apare o casuta batraneasca mică si dărăpănată. Doar rufele intinse pe o culme la uscat, iti confirma faptul ca aici chiar locuieşte cineva. In casuta mica de numai cativa metri patrati, isi duc zilele Nicolae Căian de 69 de ani,un om plapand dar cu o inima de aur,impreuna cu cele trei nepoţele pe care bunicul Nicolae le creşte singur.

Fiul batranului, tatăl fetitelor, a locuit si el perioadă aici impreuna cu mama lor,pe care însă a gonit-o, după care a plecat şi el, cu o altă femeie, undeva în judeţul Mureş. Drept urmare copilele au rămas cu bunicul Nicolae,batran si cu probleme de sănătate, într-o cameră mică, de nici 12 metri pătraţi.

In casuta veche din Teline judetul Sibiu, care e la un pas sa se dărâme, nu exista nici frigider, nici televizor, singura lucru de valoare este doar un radio mic, cu baterii, şi o poveste care ar topi şi cele mai îngheţate inimi.

„-A fost foarte greu, cu banii ăştia puţini, din pensie, şi ca şi bărbat a fost greu destul”, spune cu oftat batranul, însă chipul i se luminează imediat, când Andreea,nepotica de 5 anisori  se ghemuieşte lângă el pe pat luandu-l in brate. De trei ani, bunicul Nicolae este şi mamă şi tată, şi bunic cu normă întreagă. Le face pe toate, cu foarte multă dragoste.

„-Eu fac mâncare, eu singur spăl, sunt şi tată şi mamă pentru copii. Fac cartofi, fasole, câte o găină, ce Dumnezeu să fac. Nu-i uşor şi nu a fost uşor dar niciunul nu le bagă în seamă, trebuie să le ajute cineva, pe asta mică am ţinut-o de la doi ani şi jumătate, le iubesc foarte mult”.

Cu lacrimi în ochi vorbeste bunicul Nicolae,in timp ce o îmbracă pe Andreea,incet atent, cu dragoste. Copila întinde cuminte o mânuţă, apoi cealaltă, piciorul mic să-i tragă bunicul şosetuţa. Şi, cât o îmbracă, bunicul povesteşte zâmbind cum, din pensia lui mică, reuseste sa le cumpără câte o hăinuţă, de mâncare, cizmuliţe de iarnă de la magazinul din sat.

Advertisement

Ne-am descurcat cum am putut, ce Dumnezeu să faci. E cam greu să fii de toate, să le ai pe toate într-o mână şi să le descurci, nu ştiu dacă altul era capabil”, spune batranelul în timp ce mâna îi mângâie usor creştetul Andreei.

Daca o întrebi ceva despre bunicul ei, Andreea e toată numai emoţie. Aşa că îl ia în braţe şi,cu capul lângă umărul lui, îţi spune că are cel mai bun bunic din lume. „-Bunicul e bun, îmi face mâncare, mă spală, mă încalţă, mă îmbracă”, spune copila, in timp ce chipul bunicului care era aţintit la focul din soba veche,i se lumina din nou.

Asistenta socială din comuna Brădeni, de care aparţine satul Ţeline, cunoaşte destul de bine povestea bunicului Nicoae. – „Bunicul le îngrijeşte, le spală, le face mâncare, un barbat la 69 de ani să te poţi descurca şi în locul unei femei este foarte greu. Este de apreciat că le îngrijeşte pe micuţe şi că vrea să rămână cu ele„, a relatat Cecilia Paripaş.

În curtea mică, plină de hăinuţe de copil puse la uscat, e nevoie de foarte multe. În primul rând ar prinde bine materiale de construcţii pentru reabilitarea casei, care stă să cadă. Apoi, fetiţele au nevoie de alimente, de hăinuţe şi de încălţăminte. Le-ar prinde extraordinar de bine si un frigider. Oameni de bine, cu suflet mare şi posibilităţi mai mari ca ale lor, le pot rescrie povestea.

Credit: viatasanatoasa.biz

Comments

Recommended For You.

Un adolescent în vârstă de 17 ani din Noua Zeelandă a fost foarte aproape să o împuște pe Regina Elisabeta. În 1995, autoritățile din Noua Zeelandă au încercat să-l țină pe Lewis la distanță de Regina Elisabeta, care le vizita din nou țara. Astfel, el a fost trimis într-o vacanță pe banii statului; a primit cazare gratuită, bani de buzunar și un autovehicul, însă nimeni nu l-a ținut sub supraveghere. Doi ani mai târziu, la vârsta de 33 de ani, bărbatul s-a sinucis la într-o închisoare din Auckland, în timp ce aștepta să fie judecat pentru răpirea unei femei și a copilului său.
Distribuiti si Prietenilor
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Regina Elisabeta și Prințul Charles – la un pas de moarte

Back to
All for Joomla All for Webmasters