Ordonanta de Guvern: Romanii care pleaca din tara fara sa anunte Fiscul vor fi amendati!


Ordonanta de Guvern
Ordonanta de Guvern
Noua Ordonanta de Guvern prevede ca romanii care ies din tara sa fie amendați dacă nu anunta Fiscul în prealabil!

Incepand cu 1 ianuarie 2018,cetatenii romani care intenționează să paraseasca tara pentru mai mult de șase luni, vor risca să fie amendați dacă nu notifică Fiscul în prealabil.

Notificarea catre Fisc trebuie făcută prin completarea şi depunerea unui chestionar de rezidenţă fiscală. Obligaţia de a notifica intenţia de a parasi teritoriul Romaniei pentru mai mult de jumatate de an,este deja existenta ca text de lege, însă a fost recent modificata prin noua Ordonanta de Guvern.

Mai concret,textul de lege prevede ca romanii care nu depun în timp util chestionarul respectiv la autoritatea Fiscala din teritoriu,sa fie sanctionati cu amenda.

Asadar persoanele fizice care parasesc teritoriul Romaniei pentru o perioadă, sau pentru mai multe perioade de şedere în străinătate si care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive,au obligatia de a depune acest chestionar fiscal.

Advertisement

La fel vor trebui sa procedeze şi cei care sosesc în România pentru o perioadă, iar in cazul in care sederea va depasi un total de 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive care se încheie în anul calendaristic.

Credit: digi24.ro

Comments

Recommended For You.

FMI
FMI Afirmatia directoarei FMI: "-Batranii traiesc prea mult si este un risc pentru economia gñobala, trebuie facut
Distribuiti si Prietenilor
  • 465
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    465
    Shares

Avertisment FMI: „Bătrânii trăiesc prea mult şi reprezinta un risc pentru Economia Globală”!

Back to
All for Joomla All for Webmasters