Ordonanta de Guvern: Romanii care pleaca din tara fara sa anunte Fiscul vor fi amendati!


Ordonanta de Guvern
Ordonanta de Guvern
Noua Ordonanta de Guvern prevede ca romanii care ies din tara sa fie amendați dacă nu anunta Fiscul în prealabil!

Incepand cu 1 ianuarie 2018,cetatenii romani care intenționează să paraseasca tara pentru mai mult de șase luni, vor risca să fie amendați dacă nu notifică Fiscul în prealabil.

Notificarea catre Fisc trebuie făcută prin completarea şi depunerea unui chestionar de rezidenţă fiscală. Obligaţia de a notifica intenţia de a parasi teritoriul Romaniei pentru mai mult de jumatate de an,este deja existenta ca text de lege, însă a fost recent modificata prin noua Ordonanta de Guvern.

Mai concret,textul de lege prevede ca romanii care nu depun în timp util chestionarul respectiv la autoritatea Fiscala din teritoriu,sa fie sanctionati cu amenda.

Asadar persoanele fizice care parasesc teritoriul Romaniei pentru o perioadă, sau pentru mai multe perioade de şedere în străinătate si care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive,au obligatia de a depune acest chestionar fiscal.

Advertisement

La fel vor trebui sa procedeze şi cei care sosesc în România pentru o perioadă, iar in cazul in care sederea va depasi un total de 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive care se încheie în anul calendaristic.

Credit: digi24.ro

Comments

Recommended For You.

Adrian Nastase Adrian Nastase,atac dur la adresa jurnalistului Radu Banciu: "Ba jigodie, de patru ani ma insulti si
Distribuiti si Prietenilor
  • 367
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    367
    Shares

Adrian Nastase,atac dur la adresa unui jurnalist: „Bă jigodie,ce-am furat eu bă”?

Back to
All for Joomla All for Webmasters