Obligatoriu pentru toti cei care stau la curte. Amenzi uriase, de la 30.000 lei la 50.000 lei


Amenzi uriase
Amenzi uriase
Proiect legislativ initiat de Ministerul Dezvoltarii : Amenzile vor fi de la 30.000 lei la 50.000 lei!

Orice gospodarie din Romania va trebui sa detina hidranti sau sisteme corespunzatoare pentru interventii la incendiu, conform unui proiect legislativ initiat de Ministerul Dezvoltarii la sfarsitul lunii decembrie.

Actul normativ prevede modificarea si completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare astfel incat sistemele de alimentare de oriunde din tara sa corespunda normelor de combatere si stingere a incendiilor, noteaza legestart.ro.

Legea nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare. Dupa articolul 4 se introduc doua noi articole, articolul 41 avand cu urmatorul cuprins:

“Art. 41

(1) Retelele de distributie a apei din unitati administrativ-teritoriale trebuie sa fie echipate cu hidranti exteriori – subterani si/sau supraterani, care trebuie sa asigure conditiile de debit si presiune necesare stingerii incendiilor.

(4) Gospodaria proprie de incendiu, prevazuta la alin. (3) trebuie sa cuprinda:

a) rezerva intangibila de apa necesara functionarii sistemului de securitate la incendiu, in conformitate cu reglementarile specifice in vigoare;

b) sistem de pompare: pompe active, pompe de rezerva, rezervor hidrofor, cu alimentare electrica dubla – atat din reteaua publica cat si din grup electrogen propriu;

Advertisement

c) sistem de avertizare la incendiu.”

Noile masuri vor fi urmarite de primarii din fiecare localitate, pentru a fi duse la indeplinire.

Proiectul prevede si sanctiunile pentru cazurile in care hidrantii sunt distrusi sau deteriorati:

“Constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau Amenzi uriase de la 30.000 lei la 50.000 lei urmatoarele fapte:

a) hidrantii sunt distrusi, deteriorati sau este impiedicat accesul la acestia si care poate conduce, la pierderi de vieti omenesti, vatamare grava a integritatii corporale sau a sanatatii persoanelor, sau la distrugerea totala sau partiala a constructiei, ori degradarea unor instalatii sau utilaje importante.”

Proiectul de act normativ a fost publicat in data de 28 decembrie 2017, propunerile sau observatiile prvind noile masuri putand fi trimise in atentia Ministerului Dezvoltarii Regionale in termen de 10 zile. Proiectul va fi vizat si aprobat apoi si de alte ministere din domeniu si trimis la Guvern pentru adoptare.

Sursa

Comments

Recommended For You.

teren de fotbal
teren de fotbal Nu au apa curenta,scoala,drumuri asfaltate sau canalizari,insa primarul cheltuie 40.ooo de Euro pentru un
Distribuiti si Prietenilor
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sat fara scoala,strazi asfaltate sau canalizare,dar cu teren de fotbal de 40.000Euro !

Back to
All for Joomla All for Webmasters