Noul tip de frauda care a luat amploare pe Facebook!


Facebook
Facebook
Foarte Important! Un nou tip de frauda electronica a luat amploare pe platforma de  Facebook si se raspandeste extrem de rapid!

 

Numarul de infractiuni savarsite prin intermediul Internetului creste in mod alarmant cu fiecare zi care trece.

Mai nou,infractorii cibernetici au abordat o noua cale de a intra in posesia datelor personale si anume prin platforma de socializare Facebook care la momentul de fata depaseste 2 miliarde de utilizatori.

Mai ingrijorator este faptul ca acest tip de frauda s-a raspandit extrem de rapid,motiv pentru care autoritatile au  explicat modul prin care infractorii fac rost de datele personale ale utilizatorilor de Facebook.

Pe adresa electronica personala va este trimis un email, in numele Facebook,dar care de fapt este expediat de hackeri.

In respectivul email este plasat un link ce conduce spre o pagina care arata ca imaginea de mai sus si care sub pretextul unor verificari de securitate,vi se cere sa va introduceti userul si parola dumneavoastra de Facebook.

Trebuie sa retineti faptul ca Facebook nu trimite niciodata astfel de mesaje in care sa solicite introducerea suplimentara a userului si a parolei,dar cu toate acestea milioane de utilizatori devin prada acestui tip de frauda.

Advertisement

Ca si consecinta,in cel mai fericit caz contul dumneavoastra va fi injectat cu imagini pornografice,dar de cele mai multe ori contactele din lista personala vor primi mesaje virusate ori rugaminti de ajutor financiar in care vor fi afisate datele bancare ale escrocilor,dar odata capatat accesul total la contul dumneavoasta,anvergura daunelor provocate ramane intotdeauna la latitudinea atacatorului cibernetic.

Politia recomanda cu tarie ca niciodata sa nu accesati emailurile sau linkurile suspecte, de asemenea sa nu descarcati atasamentele dintr-un email necunoscut,fiindca in caz contrar le puteti oferi atacatorilor sansa de a intra in posesia datelor din calculatorul dumneavoastra.

Retineti ca orice ar putea cadea prada acestui tip de frauda,de aceea impartasiti tuturor aceasta informatie!

 

 

Comments

Recommended For You.

teren de fotbal
teren de fotbal Nu au apa curenta,scoala,drumuri asfaltate sau canalizari,insa primarul cheltuie 40.ooo de Euro pentru un
Distribuiti si Prietenilor
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sat fara scoala,strazi asfaltate sau canalizare,dar cu teren de fotbal de 40.000Euro !

Back to
All for Joomla All for Webmasters