NASA plateste 18.000 de dolari pe saptamana,doar ca sa stai 70 de zile in pat


NASA plateste 18.000 de dolari
NASA plateste 18.000 de dolari
Fiind in cautare de voluntari pentru dezvoltarea unui proiect,NASA plateste 18.000 de dolari pe saptamana doar pentru a sta in pat!

In cadrul unui studiu elaborat de NASA,sunt cautati un anumit numar de voluntari dispuși ca pe parcursul a 70 de zile consecutive,sa stea doar intinsi pe pat.

Studiul se numeste „Odihnă în pat”,iar  NASA plateste 18ooo de dolari pe saptamana celor interesati sa participe.

Partea interesanta pentru cei care participa la experiment este ca pot dormi cât vor, pot citi cărți, se pot uita la televizor,pot folosi telefonul mobil si chiar jocuri video,dar toate acestea cu conditia ca ei sa stea intinsi pe pat.

Insa un posibil inconvenient ar fi ca  subiecţii nu au voie să primească vizite pe toata durata experimentului.

Scopul acestui studiu este încercarea de a se găsi modalităţi de conservare a sănătăţii şi siguranţei astronautilor si cum anume reacționează organismul în cazul unei perioade mari de repaus.

Pe tot parcursul celor 70 de zile,subiectii primesc alimente care le va mentine greutatea corporala constanta.

In detrimentul acestui experiment, NASA va avea de realizat trei obiective importante.

Advertisement

Specialistii vor să înțeleagă in ce masura functiile metabolismului uman poate influența misiunile din spațiu, cum si in ce fel se duc la bun sfarsit anumite sarcini din timpul misiunilor și ce soluții sunt adoptate în cazul problemelor de ordin fizic pe care astronauții le pot întâmpina in spatiu.

Mai concis,cercetatorii analizeaza condițiile în care se pot evita pierderile de masă musculară și cum pot menține in forma sistemul osos și cel cardiovascular.

Dr. Cromwell,specialist NASA a declarat ca:

„-Vrem să fim siguri că oamenii sunt pregătiţi pentru a petrece 70 de zile în pat. Nu oricine poate să facă asta. Nu orice tip de persoană este capabilă să stea atât în pat. Din momentul în care ei sunt calificaţi psihic pentru acest studiu, vom trece la exerciţii riguroase, fizice şi psihice, caracteristice unui astronaut. Ei trebuie să fie pregătiţi pentru tipuri de activităţi pe care le întreţin astronauţii„.

Acest experiment a fost implementat tocmai pentru a studia impactul pe termen lung al imponderabilității asupra corpului unui astronaut.

Pentru a simula imponderabilitatea, subiecții vor sta intinsi pe paturi special concepute si ușor înclinate, astfel încât vor avea capul puțin mai jos decât nivelul picioarelor,deoarece in spațiu forța gravitațională care împiedică fluidele organismului să se deplaseze spre partea superioară a organismului, este mult mai slaba.

Comments

Recommended For You.

pensionarii din Romania
pensionarii din Romania Mesajul tuburator al unei tinere din Diaspora,la adresa pensionarilor din Romania: "Jos labele de pe
Distribuiti si Prietenilor
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Mesajul unei tinere din strainatate catre pensionarii din Romania: „Jos labele de pe viitorul nostru”

Back to
All for Joomla All for Webmasters