Membru al Casei Regale, propune canonizarea regelui Mihai.


canonizarea regelui Mihai
canonizarea regelui Mihai
Fostul sef al Casei Regale si-a anuntat intentia, de a cere canonizarea regelui Mihai!

Dan Bădic, fostul director al Casei Regale, a declarat că va propune Bisericii Ortodoxe Romane, canonizarea Regelui Mihai.

Acesta a mai mentionat că va trimite propunerea de canonizare Patriarhului Daniel,precizând că vor fi necesare 50.000 de semnături care vor fi strânse prin intermediul asociaţiilor care susţin monarhia.

Invitat in cadrul emisiunii „News Magazine” difuzate de Antena 3,purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane Vasile Banescu a explicat de ce nu poate da curs solicitării fostului director al Casei Regale.

„-O asemenea solicitare, o canonizare în biserica ortodoxă, poate fi făcută doar în urma respectării unor criterii religioase. Regele Mihai rămâne un model de tată, nu numai al unei familii, dar și al unui popor, e un model exemplar, dar din sfera politică nu putem transpune aceste lucruri în sfera religioasă.

O canonizare presupune un cult, o evlavie populară care se pune în straturi, în timp în jurul unei personalități religioase. Acest lucru nu contribuie la desconsiderarea Majestății Sale, dar o canonizare are criterii riguroase și presupune o personalitate mistică și o persoană profund religioasă. Nu putem amesteca sfera politicului cu cea religioasă”, a mai precizat Vasile Bănescu.

Advertisement
Advertisement

 

Credit:antena3.ro

 

Comments

Recommended For You.

Amenzi uriase
Amenzi uriase Proiect legislativ initiat de Ministerul Dezvoltarii : Amenzile vor fi de la 30.000 lei la 50.000
Distribuiti si Prietenilor
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Obligatoriu pentru toti cei care stau la curte. Amenzi uriase, de la 30.000 lei la 50.000 lei

Back to
All for Joomla All for Webmasters