Medici si asistente de la Casa de Pensii Bihor,arestati pentru coruptie. In casa lor sau gasit genti pline cu bani !


Casa de Pensii Bihor
Casa de Pensii Bihor
Cinci medici şi cinci asistente de la Casa de Pensii Bihor au fost arestati pentru luare de mita. In casa acestora sau gasit genti pline cu bani!

Poliţiştii au facut publice imaginile incriminatoare cu geamantane pline cu bani care au fost găsite în casele medicilor şi asistentelor din Bihor,cu totii arestati pentru corupţie.

Banii care proveneau din utimele spagi nu erau ţinuţi în plicuri, ci aranjaţi în teancuri, pe diferite bancnote si au umplut un geamantan şi o mini-valiză. Surse judiciare au comunicat pentru AGERPRES, că la mama unei doctoriţe în Cociuba Mare, Bihor, a fost găsit geamantanul cu bani.

S-au găsit 1.402.081 de lei, 190.880 de euro, 125.386 de dolari, 10.640 de franci elveţieni şi 89.000 de forinţi. Asta înseamnă, în total, peste un milion de euro cash, au arătat poliţiştii.

Dar nici pe departe averea medicilor nu se rezuma doar la atat. Cele zece persoane deţin, fie pe numele lor, fie pe terte persoane, 43 de case şi apartamente, 25 de terenuri, 16 autoturisme,dar şi acţiuni la diferite companii listate pe bursă, în valoare totală de peste 4.000.000 de euro.

În ultimii doi ani, cadrele medicale ar fi investit şi în firme pe care le controlau din umbră. Ar fi creditat societăţile cu peste 3.000.000 de lei. De asemenea, procurorii au pus sechestru şi pe banii din conturile bancare, adică 1.143.733 de lei, 38.940 de euro şi 40.100 de dolari relateaza reteauadestiri.ro

Cei 5 medici şi cele cinci asistente, apartin Serviciului de Expertiză Medicală al Casei de Pensii Bihor si sunt bănuiţi că ar fi luat şpagi de la diferite persoane care doreau să se pensioneze pe caz de boală. Motiv pentru care, joi după-amiază aceştia au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Advertisement

Sumele respective au ieşit la iveală, în urma unor percheziţii făcute miercuri la locuinţele lor sau ale unor apropiaţi ai acestora, dar şi la sediul instituţiei unde suspectii isi desfasurau activitatea.

Cei 10 au fost monitorizati in permanenta in ultimele cinci săptămâni, de catre ofiţerii SRI şi DGA, care au descoperit că  în ultimele 700 de cazuri, angajaţii respectivi au luat mită între 100 de lei şi 200 de euro, pentru întocmirea dosarelor medicale.

Percheziţii au avut loc şi la Primăria Avram Iancu, unde este cercetat si viceprimarul Dan Chirla, care este bănuit că intermedia şpăgi pentru facilitarea dosarelor de pensii pe diferite afectiuni medicale.

Toate cele 37.833 de cazuri de pensionari pe motive de boală existente la 31 mai, vor fi ridicate şi revizuite de o nouă comisie.

Credit: extranews.ro

Comments

Recommended For You.

ghiseul CNAS Absolut Scandalos! Doi pacienti au fost adusi pe targa la ghiseul CNAS din Bihor pentru a
Distribuiti si Prietenilor
  • 89
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    89
    Shares

Like it? Share with your friends!

Doi bolnavi au fost adusi pe targa la ghiseul CNAS Bihor,pentru a obtine o adeverinta!

Back to
All for Joomla All for Webmasters