Localitatea cu cei mai puturosi oameni din Romania. Prefera sa moara de foame decat sa munceasca!


cei mai puturosi oameni din Romania
cei mai puturosi oameni din Romania
Localitatea unde lenea a invins foamea! Oamenii de aici prefera sa moara de foame decat sa mearga la serviciu, sau sa munceasca!

Situata la 30 de kilometri de municipiul Botoşani,comuna Dângeni este catalogata ca fiind localitatea cu cei mai puturosi oameni din Romania, saracia si lenea fiind un element comun in toata aceasta ecuatie.

Aici din cei peste 3.000 de locuitori ai comunei, mai bine de 800 de persoane trăiesc din ajutorul social ori din pensiile bătrânilor.

Ajuns aproape de capatul puterilor,Primarul a ajuns chiar sa se roage de localnici să muncească,cautandu-le chiar şi locuri de muncă, dar gestul sau nu a impresionat pe nimeni,fiindca cei mai mulţi aleg să stea in continuare prin cârciumi, cheltuind ajutorul social.

„Majoritatea celor fără loc de muncă sunt tineri. Nu continuă nici studiile, dar nici nu muncesc. Din păcate, o parte se mulţumesc cu ajutoare sociale.

Nu se poate să trăiască până la 35-40 de ani pe spinarea părinţilor. Sunt şi oamenii gospodari în sat, dar cu câteva sute de oameni care nu muncesc este greu pentru această comunitate“, a relatat Cătălin Rotundu, primarul din Dângeni„.

Edilul a facut demersuri catre A.J.O.F.M. Botoşani pentru a gasi găsească firme dispuse să angajeze şi să califice somerii din comunitate. Ca drept raspuns,o firmă de confecţii din Botoşani s-a aratat dispusă să angajeze 60 de oameni din comună, oferind un salariu net de 1.000 de lei, tichete de masă, calificare la locul de muncă şi transport asigurat.

O firma de prelucrare a lemnului cu sediul in Sibiu,si-a aratat interesul de a angaja 25 de muncitori,avand intentia de a deschide un punct de lucru chiar la Dângeni pentru confectionarea de uşi, tocuri de uşi, geamuri si parchet din lemn.

Primarul nu a stat degeaba lipind si el anunţuri prin tot satul,sperand ca oamenii vor deveni interesati,insa in curand a ramas cu un gust amar,fiindca cei mai puturosi oameni din Romania tot nu s-au aratat interesati.

Advertisement

 „-Eu am vrut să-i ajut şi au venit 20 de oameni din atâţia care nu au loc de muncă. Este incredibil. Am ajuns să mă rog de ei să muncească. Şi pe reţelele de socializare le-am comunicat că nu mai pot sta numai din ajutor social. 

Nici măcar la mica societatea gospodărească înființată de Primărie pentru lucrări edilitare nu se înghesuie prea mulţi. Sunt câţiva băieţi muncitori şi atât. Au mai fost câţiva şi după trei zile au plecat. Au zis că a venit frigul şi vin altădată. Nu îmi venea să cred. Cum adică să le fie frig?.

-Unii spun că nu pot să muncească fiindca n-au unde să-și lase copiii. Am făcut demersuri la Inspectoratul Şcolar, să amenajăm o creşă şi o grădiniţă într-o şcoală mai puţin folosită. Dacă nici aşa nu vin la muncă, nu ştiu ce să mai zic”,a mai adaugat primarul.

Faptul ca cei apti de munca nici nu vor sa conceapa sa aiba un serviciu,a starnit  indignare în rândul oamenilor de buna credinta din localitate. Suparata pe lenesii satului,o pensionara de 63 de ani spune  ca:

-Stau toată ziua la crâşmă. Au venit să le dea de muncă şi nu vor. Sunt leneşi, le place să trăiască numai din ajutor social. Când nu mai au bani, fură ce apucă. Eu am muncit toată viaţa. Mă trezeam de la 5 dimineaţa şi munceam, nu întindeam mâna. Ei la 8 sunt la bar”,  a mai spus Maria Bunescu din Dângeni.

Credit: adevarul.ro

Comments

Recommended For You.

  Apa imbuteliata   Apa imbuteliata este una dintre cele mai profitabile afaceri,fiind de fapt cea mai mare excrocherie
Distribuiti si Prietenilor
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Apa imbuteliata, cea mai mare escrocherie de pe glob!

Back to
All for Joomla All for Webmasters