Licitatie in Biserica. Un enorias a platit 40.000 de Euro pentru un loc in strană


Advertisement

 

 

Licitatie in toata regula intr-o Biserica din Romania. Un enorias mai cu dare de mana a platit suma de 40.000 de Euro pentru un loc in strana.

In Poiana Sibiului este deja un obicei ca familiile mai instarite sa ofere sume considerabile de bani pentru a-si asigura locul din strana Bisericii dupa ce fostul proprietar trece la cele vesnice.

Anual in Casa Domnului din Poiana au loc licitatii in toata puterea cuvantului,iar cel care ofera mai mult este „improprietarit”cu loc in strana.

Asa s-a intamplat si anul acesta dar cum Biserica se afla in renovare licitatia a pornit de la 2000 de lei,iar locul in strana a fost „adjudecat”pentru suma de 40.000 de Euro.

Invitat sa isi exprime pozitia vizavi de aceste licitatii ad-hoc din Biserica preotul parorh Ioan Răduleţ spune ca:

„E o strană așa, nu-i cine știe ce să zici no, vai de mine.  Stranele de femei care-s dincoace de… Deci femeile stau acolo. Și pe acolo se mai licitează câte una la preț mai mare, dar aici se licitează la preț mai bun știți… Pe vremuri, aici numai bărbații stăteau știți… „

Mai mut preotul aproape ca se jura cu mana pe cruce ca nu este implicat in nici un fel in ceea ce priveste strangerea banilor si ca sumele sunt administrate de către consiliul parohial.

De remarcat este insa faptul ca incalzirea in pardoseala si pavajele din marmura sunt doar cateva elemente care fac parte din dotarile Bisericii din Poiana Sibiului.

Advertisement

„Uitați-vă la mine că sunt cu Sfânta Cruce în mână și m-am împărtășit. Eu nu zic că nu am mințit în viața mea, dar nu sunt un mincinos și mai ales în sfânta biserică. Deci eu nu sunt un om care să umble după bani. Puteți să întrebați deci nu am treabă cu banii lor. Vă spun sincer… ”   se apara parintele Radulet.

De cealalta parte enoriasii sunt nemultumiti ca stranele din Biserica sunt mai mult goale.

Un localnic nemultumit de aceasta situatie afirma ca:

-„Dacă vine un om și nu-i nimeni aici, că ei sunt tot la oi și vin bătrânii care se bagă acolo în strană, pe urmă îi critică. Îi spune la părintele și zice să nu mai intri în strana aia că, vezi tu Doamne și-o plătit-o el. Și el îi la oi luni de zile și vine din Paști în Crăciun și tu care mergi zi de zi, nu poți să mergi să stai și tu un pic că poate mai sunt și oameni bolnavi şi strana stă goală „… 

Si strana „VIP” de langa Sfantul Altar va ramane goala pana de Craciun fiindca proprietarul acesteia este plecat cu oile la munte.

 

Credit: Digi24

Comments

Recommended For You.

teren de fotbal
teren de fotbal Nu au apa curenta,scoala,drumuri asfaltate sau canalizari,insa primarul cheltuie 40.ooo de Euro pentru un
Distribuiti si Prietenilor
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sat fara scoala,strazi asfaltate sau canalizare,dar cu teren de fotbal de 40.000Euro !

Back to
All for Joomla All for Webmasters