Imagini Socante! Jandarmii au spart usa bisericii din Botosani iar preotul a fost prins de gat si târât pe jos!


Advertisement

 

Incredibil! Preot din Botosani calcat in picioare chiar de superiorii sai ierarhici.Dupa ce au spart usa Bisericii l-au târât pe jos pana afara!

Scene socante s-au petrecut duminica dimineaţă la Biserica „Schimbarea la Faţă a Domnului” in localitatea Schit Orăşeni din comuna Cristeşti,judeţul Botoşani.

Scandalul a izbucnit cand oficiali ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au ajuns la biserică pentru a instala in functie un nou preot paroh, după ce preotul din sat ar fi fost caterisit.

Reprezentanţii Mitropoliei au venit însoţiţi de jandarmi şi poliţişti,insa cu toate astea au fost întâmpinati cu ostlitate  din partea sustinatorilor preotului caterisit.

Violeta Ungureanu sotia preotului exclus din randurile Bisericii povesteste ingrozita cele petrecute:

„-La 6.00 dimineaţă, părintele a venit la slujbă. S-a întâlnit cu femeia care vinde lumânări, cu dascălul, au intrat în biserică, s-au închinat şi s-au pregătit pentru Sfânta Liturghie. Au început ceasurile, a început rugăciunea şi au auzit portiere de maşini. Părintele, când a auzit a ieşit la uşă. A închis prima uşă. Ei au venit cu ranga, cu topoarele să zboare uşa bisericii care este monument istoric. Au venit să instaleze un alt preot. Părintele s-a aşezat în uşa bisericii şi, văzând că nu pot să spargă, l-au luat pe părinte de gât şi l-au trântit jos, l-au bătut cu picioarele şi i-au luat camera”.

Un enorias care a asistat si el la toata scena relateaza si el in cateva cuvinte cele intamplate:

Advertisement

„-Eu când am venit aici, am găsit uşa spartă, au spart usa bisericii si era alt preot înăuntru. Erau bodyguarzi si jandarmi care bruscau oamenii din sat. Preotul a fost strâns de gât si târât pe jos. Sunt martori care pot confirma treaba asta„.

In cele din urma preotul cel nou a fost alungat de sateni, iar Sfanta Liturghie a fost savarsita in final tot de preotul caterisit.

Preotul Ioan Ungureanu a fost exclus din randurile Bisericii fiindca ar fi refuzat să îl mai pomenească la slujbe, pe IPS Teofan. mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Drept pedeapsa, Ion Ungureanu a fost sancţionat de Consistoriul eparhial al Arhiepiscopiei Iaşilor fiind acuzat de schismă, neascultare, contrazicerea publică fata de poziţia bisericii, insultă, calomnie,defăimare, clevetire, instigare la atitudini şi fapte negative şi de săvârşirea Sfintelor Taine cu nerespectarea prevederilor tipiconale.

Credit video : elenasiionut.carpen

Comments

Recommended For You.

pretul rovinietei Ministerul Transporturilor a publicat un act normativ din care reiese faptul ca pretul rovinietei se va
Distribuiti si Prietenilor
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

E Oficial. Conform Ministerului Transporturilor, pretul rovinietei se va dubla !

Back to
All for Joomla All for Webmasters