Iau bani de la Stat, dar nu vor să muncească. Un primar din Botosani a declarat razboi asistatilor social!


primar din Botosani
primar din Botosani

 

Un primar din Botoşani a taiat ajutoarele sociale leneşilor care au refuzat să presteze munca in folosul comunitatii.

 

Conform unor calcule estimative,in Romania sunt aproximativ 250.000 de persoane platite sa stea degeaba.

Este vorba despre asistaţii social,oameni care nu au carte, unii care nu au lucrat nici măcar o oră în viaţa lor,sau altii care nici nu vor să o mai facă.

Sunt platiti din bani publici,insa cand este vorba de munca acestia ori invoca diverse probleme medicale,ori nu sunt de gasit.

In aceasta postura se găsesc miile de români care beneficiază de venitul minim garantat si care stau prin carciumi în timp ce militarii le deszăpezesc iarna drumurile.

Satul sa iroseasca banul public,un primar din Botoşani a declarat război total leneşilor din oraşul lui,taind indemnizatiile sociale la circa 300 de persoane.

Unul dintre cei care si-a pierdut ajutorul social pe o lună, pentru că nu a prestat cele 16 ore de muncă în folosul comunitatii,vine cu o explicație:

– „N-am avut timp să vin dar nu-i problemă… asta-i treaba. Ba a plouat, ba nu a fost vreme… În șapte locuri nu pot să mă împart, doamnă… Mai cu ziua, mai pe la un vecin, mai pe la un neam, nu pot să mă împart în șapte locuri, asta eu recunosc”.

Un alt cetatean asistat social,dar cu „probleme medicale” explica si el la randul lui motivul pentru care nu poate munci:

– „Cum ar veni 27 de ore, două zile jumate. Eu aș face tot posibilul să muncesc, dar cu atâtea boli pe care le am eu… e mărită inima, stomacul, ficatul, „bancreasul „, am mai multe boli.

Cu toate acestea…

Reporter: Ce scrie acolo pe adeverință?

Cetatean: Apt de muncă.

Cetatean: Eu dacă mă apuc să mătur și mă aplec amețesc cu totul și mi se rupe, nu mai am aer„….

Advertisement

La noi aici domn’ primar el taie, el omoară, că ești bolnav, ce-l doare pe el, stă în fotoliu acolo că mori, că trăiești.

– Nu e un om înțelegător, dacă ar fi”….

De cealalta parte insa,cei care presteaza constiincios munca pentru incasarea ajutorului social, consideră justificată măsura luată de edil:

Ei stau acasă, vin câte o zi și vor bani.

– Să iasă fiecare la treabă, cum fac eu treabă și muncesc, să facă fiecare.

La orele amiezei cativa oameni s-au adunat in centrul Stefanestiului.

Intrebati ce fac,de ce nu muncesc,oamenii isi varsa „oful”:

Da’ ce să facem la primărie aici, ce durere, ajutorul social ni-l taie, ne taie tot, vor să muncim, să muncim unde muncești, avem șase clase.

– Cine să te angajeze, te ia în râs, îți dă 4-5 milioane la o lună, ce faci cu ei?

Invitat sa isi exprime punctul de vedere,primarul Forin Butura a relatat in scurte cuvinte,motivul pentru care s-a trecut la taierea ajutoarelor sociale:

-„Au fost chemați să-și facă orele de muncă în folosul comunității, cei care nu au venit normal că au pierdut ajutorul social. Au fost unele supărări dar și-au revenit. De la 850 la începutul mandatului acum sunt 597. Alţii spun că ar lucra, dar nu le permite sănătatea.

Norma de lucru este între două și șapte zile de muncă pe lună, iar veniturile sunt între 125 de lei și 527. Acum, aproape 10% din populația orașului primește ajutor social”,incheie edilul.

Credit: digi24.ro

Comments

Recommended For You.

Ordonanta de Guvern Noua Ordonanta de Guvern prevede ca romanii care ies din tara sa fie amendați dacă nu
Distribuiti si Prietenilor
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ordonanta de Guvern: Romanii care pleaca din tara fara sa anunte Fiscul vor fi amendati!

Back to
All for Joomla All for Webmasters