Batrana umilita de medicul de garda care i-a refuzat internarea: „Aici eu hotarasc pe cine internez”


Batrana umilita
Batrana umilita
Batrana umilita de doctorita de garda a Spitalului din Baicoi : „Aici eu hotarasc pe cine internez si pe cine nu”

Scene revoltătoare au fost filmate in spitalul orăşenesc din Băicoi. O doctoriţă care era de gardă refuza să interneze o pacientă de 87, de ani adusă cu ambulanţa de la Ploieşti.

Mihaela Vieru, s-a prezentat pe 6 ianuarie la spitalul din localitate, împreună cu bunica ei suferinda de afectiuni cardiace. Cele două tocmai ce s-au intors de la Spitalul Judeţean din Ploieşti, de unde li s-a spus că nu există locuri disponibile pentru internarea pacientei şi li s-a recomandat să se întoarcă la Băicoi.
Ajunse aici,medicul de gardă a refuzat în mod categoric si nejustificat internarea bătrânei, folosind chiar un ton agresiv şi arogant,atitudinea doctoritei culminand cu o criza de nervi si ruperea fisei medicale a batranei.

Cazul a intrat în atenţia colegiului medicilor,care au deschis o ancheta.

„Eu ies din gardă mâine la ora 8.00. acă îmi mai vin 20 ca dumneavoastră… Doamnă, dar eu nu am nicio vină că s-a specificat în fişă chestia asta. Ce vină am eu? Aşa! Şi aţi venit şi eu vă trimit acasă! Scrieţi-mi dumneavoastră că refuzaţi să o internaţi. Eu nu vă scriu. De ce? Nu vreau eu. Aici eu hotărăsc dacă internez sau nu.

„Ce aveţi astăzi, de Bobotează, să vreţi să o internaţi? Acum, brusc şi dintr-o dată.
Dar dumeavoastră ce aveţi cu mine?
Spitalul judeţean Ploieşti nu a vrut să o interneze. Înseamnă că nu e de internat. Nu a avut locuri. Aţi fost dumneavoastră pe secţie, aţi văzut păturile?” 

Mihaela Vieru,nepoata batranei a mai relatat ca „Mi-a aruncat foaia în faţă şi mi-a zis că pot să plec acasă. Am considerat că e normal ca doamna să îşi justifice refuzul şi să îmi pună ştampila şi parafa.”
„-Vă rog să-mi puneţi semnătura şi parafa dvs. Aş vrea să ştiu şi eu cu cine stau de vorbă. Doamna doctor??”
Doctorita Coman: „-Daţi-o dracu’. Sunteţi nesimţită. Aduceţi-o aici s-o internez!”

Medicul de pe materialul video se numeste Martha Coman. are 31 de ani şi lucrează ca pneumoftiziolog în localitatea Drajna. De un an şi jumătate coloboreaza şi cu spitalul din Băicoi.

Advertisement

Medicul Martha Coman: „-Ca om, regret cele întâmplate, facem greşeli, dar actul medical ca şi doctor l-am făcut.”

Managerul Spitalului Baicoi,Andreea Irimescu,s-a aratat socata de imaginile surprinse cu camera ascunsa: „-Este fără cuvinte, este greu să mai poţi spune ceva după imaginile care au fost prezentate, ca şi om, ca şi manager, ca şi mama că ce vreţi dumneavoastră este greu să comentezi.”
Reporter: „-Ce v-a făcut să rupeţi fisa doamnă?” 

Advertisement

Medic: „-Mi-a fost frică, că a băgat acolo nişte bani înţelegeţi, din cauza asta asta e, nu iau șpagă de la pacienţi, mi pare rău.

 Consternat de cele petrecute,Primarul Localitatii Baicoi,Marius Constantin a adaugat ca: „-Am declanşat comisia de etică şi comisia de disciplină, iar recomandarea mea, în calitate de primar al oraşului, este să întrerupem acest contract de colaborare.”

Doctoriţa Martha Coman a cerut să nu mai facă gărzi în spitalul din Băicoi, iar Batrana umilita de 87 de ani căreia i-a refuzat internarea este acum acasă, unde urmează tratamentul prescris de medicii din Ploieşti.

Credit: stirileprotv.ro

Comments

Recommended For You.

Cod portocaliu de viscol
    Cod portocaliu de viscol Meteorologii au emis, miercuri după-amaiză,un Cod portocaliu de viscol în mai multe județe din
Distribuiti si Prietenilor
  • 66
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    66
    Shares

Cod portocaliu de viscol în mai multe județe din centrul și estul țării începând de miercuri noapte

Back to
All for Joomla All for Webmasters