Asistatii Social din Botosani au renuntat la ajutoarele sociale doar ca sa nu mai munceasca


Advertisement

 

 

In Romania lenea a invins foamea!  Ca sa nu mai fie nevoiti sa munceasca, cateva sute de asistati social din Botosani au renuntat la ajutoarele sociale!

 

Desi se afla doar de un an la carma primariei din Botosani, edilul Florin Buţura a hotarat sa faca curatenie in randurile celor inscrisi pe listele asistatilor social din localitate.

Asadar inca din primele zile de mandat a verificat si intocmit un nou grafic privind orele de muncă în folosul comunităţii pe care beneficiarii de ajutor social trebuiau să le efectueze,insa in scurt timp primarul a avut parte de o surpriza.

O parte din cei care trebuiau sa se prezinte sa isi presteze orele in folosul comunitatii erau plecati in strainatate, o alta parte din beneficiari au inventat tot felul de scuze sau au venit cu adeverinte medicale in timp ce altii au precizat ca vor renunta la ajutorul social daca va trebui sa si munceasca.

Pus in fata faptului implinit primarul nu a acceptat nici un compromis si a taiat ajutoarele sociale la circa 500 de persoane.

Intrebat de ce nu vrea sa munceasca in conditiile in care a incasat ajutorul social pret de cateva luni,un tanar de 22 de ani spune ca: -„Am avut nevoie, dar nu mai am”….

-Reporter:  –Si cu ce iti vei intretine familia?

-Tanar:   “Cu se se poate…îmi da tăticul„…..

-Tanar:  “Ce să găsesc de muncă aici în România? eu nu sunt de muncă… Ce vreţi să muncesc, să strâng hârtii de pe jos? Nu doamnă, eu nu am faţă de hârtii.”

Advertisement

Un alt barbat sustine ca munca ii dauneaza sanatatii si ca trebuie sa aduca adeverinta medicala fiindca ar suferi de 12 afectiuni.

In concluzie, o parte ai beneficiarilor de indemnizatii au renuntat la ajutoarele sociale doar ca sa nu munceasca.

Printre acestia in comuna Stefanesti sunt si oameni de buna credinta care isi duc la bun sfarsit indatoririle fata de Consiliul Local si isi incaseaza lunar suma de 142 de Ron,cuantum care poate creşte în funcţie de numărul de persoane din familie.

Inspectorul Primariei din comuna Stefanesti declara ca :

“Legea spune că într-un dosar, la numărul de persoane trebuie să se facă un anumit număr de ore.

„Cei care iau ajutoare sociale nu sunt puşi la munci foarte grele: stransul gunoaielor, măturarea, curăţatul unor canale. Eu cred că în toată ţara ar trebui să se aplice aceste reguli. e aceeaşi lege, nu?”

De cealalta parte edilul comunei a mai precizat ca:

Vara trecuta au fost circa 50 de persoane care beneficiau de ajutoare sociale. Acum mai avem in jur de 360 de persoane. Nu au venit sa isi faca orele de munca iar dupa o luna si-au pierdut ajutoarele sociale. In fiecare luna sunt chemati sa isi faca orele de munca, la strans hartii,la curatenie, la desfundat poduri. Nu sunt lucrari grele si pana la urma mizeria tot ei o fac”.

Noi credem ca exemplul acestui primar este cu adevarat demn de urmat!

Credit/Sursa: stirileprotv.ro

Comments

Recommended For You.

ajutoarele sociale  "Sarmanii din Romania", isi cara cu taxiul ajutoarele sociale oferite de Primarie. "-Nu este treaba
Distribuiti si Prietenilor
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

„Sarmanii Romaniei”, isi cara ajutoarele sociale cu taxiul !

Back to
All for Joomla All for Webmasters