Aceasta este cea mai saraca localitate din Romania. „Nu avem farmacie, apă curentă, canalizare, nu avem nimic, nimic.”


cea mai saraca localitate din Romania
cea mai saraca localitate din Romania
Conditii aproape de Ev Mediu. Fara apa,canalizare,fara medic si fara farmacie. Aceasta este cea mai saraca localitate din Romania!

Conform unui studiu Romania se afla pe primul loc in Europa la crestere economica dar totodata si la nivelul de saracie.

Specialistii sustin ca toate acestea se datoreaza lipsei  de implicare a autoritatilor,a investitiilor si a politicilor statului, deoarece pe masura ce tara se dezvolta, diferenta nivelului de trai din mediul rural, fata de cel urban sunt tot mai mari.

Dintr-un studiu recent realizat de Ministerul Dezvoltarii, a reiesit faptul ca localitatea Necsesti din Judetul Teleorman, este cea mai saraca localitate din Romania. Din cei aproximativ 1.300 de oameni ramasi aici,circa 1.000 sunt pensionari. Asadar sansele de dezvoltare ale acestei localitati sunt aproape nule. Ca un paradox, localitatea Necseni se afla la doar 100 de kilometri de cel mai bogat oras din Romania,Bucureşti.

Din anii ’90, cand avea 3.000 de locuitori, populatia s-a injumatatit. In tot satul mai sunt doar cativa copii, majoritatea lasati in grija bunicilor. 300 de case sunt pustii, din cele 900 ale comunei. 

Satul e imbatranit, satul e… mai mult de trei sferturi e imbatranit. 20% daca mai e tineret, restul e plecati toti. Comuna e saraca, nici apa, nici canalizare nu e. 

Advertisement

Nu avem farmacie, apa curenta, nimic, nimic. Nicio perspectiva in comuna asta, cu asemenea oameni nici o perspectiva!„, spune un localnic.

Primarul comunei Necseni Soare Angel, a prezentat si el pe scurt situatia parca fara iesire a comunei pe care o administreaza:  „-Am incercat, dar nu vad ce solutie si ce sursa de locuri de munca sa fie in zona noastra. Intreg judetul Teleorman se afla in aceeasi situatie.”

Adevarul trist este acela ca suntem in continuare pe primul loc in Uniunea Europeană cu cel mai scazut nivel de trai. Mai mult de 40% din populatie traiesc aproape de pragul saraciei, fara bani, ori veniturile nu sunt constante, nu au spatii locative,nu au acces la educatie sau la serviciile de sanatate.

Credit: businessmagazin.ro

Comments

Recommended For You.

Cod portocaliu de viscol
    Cod portocaliu de viscol Meteorologii au emis, miercuri după-amaiză,un Cod portocaliu de viscol în mai multe județe din
Distribuiti si Prietenilor
  • 65
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    65
    Shares

Cod portocaliu de viscol în mai multe județe din centrul și estul țării începând de miercuri noapte

Back to
All for Joomla All for Webmasters